Carinarnica: 16. maj 2024 ob 17:00

Prvič smo Novo Gorico sindikalno obiskali jeseni 2022 in že takrat z novogoriškimi delavci odprli nekaj kritičnih lokalnih in vseslovenskih žarišč našega sektorja. 

Medtem se je zgodilo marsikaj. Izvedli smo številne sindikalne akcije. Ena najpomembnejših je, da smo zagnali pogajanja z Ministrstvom za kulturo za kolektivno pogodbo za delavce, ki v našem sektorju delamo kot zunanji izvajalci in to pomlad smo skorajda na pragu njenega sprejema. Obenem smo vzpostavili močno regijsko prisotnost v Podravju, krepi pa se tudi Gorenjska. Ob hitro bližajoči evropski prestolnici kulture v Novi Gorici želimo okrepiti našo prisotnost in podporo na Primorskem.

Vabimo vas, da se z nami srečate v Carinarnici 16. maja ob 17ih. Pred tem bomo ob 15ih bomo prav tako v Carinarnici imeli še redni mesečni vsečlanski sestanek.

Po res kratki predstavitvi našega sindikata in kolektivne pogodbe, ki bo vplivala na delo vseh nas, bi želeli predvsem, da spregovorite vi: o izzivih in možnih rešitvah vaših delovnih situacij, o vaših izkušnjah in pričakovanjih do projekta EPK in o drugih temah za katere menite, da lahko združeni izboljšamo situacijo.

Dobrodošli vsi, ki ste kakorkoli povezani s kulturno sceno. Ste samozaposleni v kulturi, samostojni podjetniki ali delate v kulturnih NVO ali pa ste kulturno-ustvarjalno dejavni prek pogodb, študentskih napotnic, … 

Se srečamo kmalu!