Maribor, Vetrinjski dvor: 3. september 2024 od 11:00 – 14:00

Novičnik za samozaposlene v kulturi vabi k prijavam na brezplačno delavnico. Vodila jo bo računovodja 𝐁𝐚𝐫𝐛𝐚𝐫𝐚 𝐂̌𝐮𝐤 𝐊𝐫𝐞𝐯𝐡 v sodelovanju z 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐣𝐨 𝐌𝐨𝐣𝐜𝐨 𝐏𝐮𝐧𝐠𝐞𝐫𝐜̌𝐚𝐫, vodjo in urednico Novičnika za samozaposlene v kulturi.

Tema delavnice so poslovni vidiki različnih situacij, značilnih za samozaposlene v kulturi. Delavnica bo predstavila pravilne računovodske postopke ter razjasnila dileme, s katerimi se ustvarjalci pogosto srečujejo pri opravljanju dejavnosti doma in v tujini.

𝐏𝐑𝐎𝐆𝐑𝐀𝐌
Registracija različnih dejavnosti
Kombinacija kulturniške in podjetniške dejavnosti
Bančni računi
Osnove izdajanja računov
Delo iz dejavnosti in po pogodbah civilnega prava
Delo izven dejavnosti
Poslovni vidiki štipendij, nagrad, projektnih sredstev
Poslovanje s tujino
Kako ravnati med porodniško in bolniško odsotnostjo

𝐏𝐑𝐈𝐉𝐀𝐕𝐄
Udeležba na delavnici je brezplačna.

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oz. 𝐧𝐚𝐣𝐤𝐚𝐬𝐧𝐞𝐣𝐞 𝐝𝐨 𝐩𝐞𝐭𝐤𝐚, 𝟑𝟎. 𝟖. 𝟐𝟎𝟐𝟒 na mojca.pungercar@guest.arnes.si.

Povezava na FB dogodek.

Ob prijavi vas vabimo, da nam pošljete svoja vprašanja, da si zagotovite odgovore na delavnici.

Več informacij: 041 882 593

—————————

Računovodja 𝐁𝐚𝐫𝐛𝐚𝐫𝐚 Č𝐮𝐤 𝐊𝐫𝐞𝐯𝐡 je vodja računovodskega servisa BA58 d.o.o. Je odlična poznavalka davčnega in računovodskega okolja samozaposlenih v kulturi. V organizaciji KUD Trivia je vodila 18 tematskih delavnic za samozaposlene v kulturi.

Mag. 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐣𝐚 𝐌𝐨𝐣𝐜𝐚 𝐏𝐮𝐧𝐠𝐞𝐫𝐜̌𝐚𝐫 je samozaposlena umetnica in urednica Novičnika za samozaposlene v kulturi, ki v letu 2024 praznuje 10 let delovanja.

—————————

Organizator delavnic je KUD Trivia. Delavnico pripravljamo v sodelovanju z Zasukom, sindikatom za ustvarjalnost in kulturo – regijskim odborom Podravje in Narodnim domom – Vetrinjskim dvorom.

Delavnico sofinancira Ministrstvo za kulturo v okviru projekta Krepitev kompetenc samozaposlenih v kulturi (JR za izbor projektov krepitve podpornega okolja v kulturi v letih 2024-2025).