PRIDRUŽI SE NAM

Številčnejši bomo, večja bo naša moč. Včlani se.

DELUJ V AKCIJSKI SKUPINI

Dobro razumeš specifične probleme in znaš predvideti pametne rešitve?

CENIŠ NAŠE DELO?

Donacije nam omogočajo, da gremo še dlje. Hvala za podporo.

Pridruži se nam!

Končno imamo vse delavke in delavci v kulturno-ustvarjalnem sektorju svoj sindikat. V našem polju pa bomo dosegli močan zasuk šele takrat, ko nas bo skupaj stopila večina.

Včlaniš se lahko tako, da si naložiš eno izmed spodnjih dveh prijavnic, jo izpolniš (na roko ali digitalno) in nam jo poskenirano (lahko s telefonom) pošlješ na vpis@zasuk.si:

  • Če želiš članarino poravnati kot fizična oseba, izpolni to vpisnico.
  • Če želiš članarino zase poravnati prek svoje pravne osebe, izpolni to vpisnico. V primeru, da članarine ne želiš poravnati mesečno prek trajnika, ampak želiš izstavitev računa, to dopiši zraven podatkov o firmi.

Če imaš dodatna vprašanja kdo smo in kako delamo, si najprej preberi nekaj o nas. Enkrat mesečno tudi organiziramo Odprta vrata sindikata na katere ste vabljeni vsi, ki želite o Zasuku izvedeti čim več in obenem deliti tudi vaše izkušnje in izzive dela v našem sektorju.

Dobrodošli, da z nami navežete stik. V živo ali prek maila.

Deluj v akcijski skupini!

Zasuk deluje po principu samoorganiziranja in samoupravljanja. Na pobudo delavskega odbora ali vsaj 5 članic in članov sindikata se lahko ustanovi akcijska skupina, ki se nato skupaj loti reševanja določenega problema oziroma izvajanja določenih nalog. 

Akcijska skupina s pomočjo delavskega odbora oziroma koordinacijskega odbora raziskuje področje, za katero je bila ustanovljena, pripravlja predloge za program in delo sindikata ter izvaja specifične naloge. Na ta način so slišani vsi sektorji, poklici in zaposlitveni statusi znotraj sindikata, skupaj pa bomo našli načine, da se za njihove pravice borimo vsi skupaj.

Podpri naše delovanje!

ZASUK se primarno financira s članarinami, donacije pa nam pomagajo iti dlje.

Če se v sindikat iz kakršnihkoli razlogov ne odločiš včlaniti, vseeno pa ceniš naše delo, nam lahko pomagaš tudi finančno, preko hitrega nakazila.

Najlepša hvala za podporo.

Ilustracije: Samira Kentrić